Ghid de bune practici in reabilitarea cladirilor aflate in zone protejate

Ghid de bune practici in reabilitarea cladirilor aflate in zone protejate

Primăria Municipiului Giurgiu prin Compartimentul de Arhitectură Urbană și Amenajarea Teritoriului lucrează la un ghid de bune practici conceput pentru reabilitarea și conservarea clădirilor monumente istorice aflate în zonele protejate de pe raza municipiului.
Ghidul va fi vizat de specialiști din domeniul restaurării și conservării monumentelor istorice şi va pune la dispoziţia celor care au atribuţii în domeniul ocrotirii patrimoniului cultural, şi nu numai, informaţii utile şi practice. Utilizatorii vor putea găsi în acest ghid textele celor patru legi speciale privind protecţia patrimoniului cultural, întrebări şi răspunsuri privind probleme şi situaţiile frecvente, informaţii practice referitoare la limitarea efectelor dezastrelor asupra patrimoniului cultural, o bibliografie accesibilă, un glosar de termeni de specialitate şi ilustraţii, măsuri și acțiuni pentru strategia de turism durabilă și, nu în ultimul rând, analize de caz.
De asemenea, ghidul se dorește a fi un îndrumar “de bune practici” în domeniul construcțiilor pentru fiecare locuitor al municipiului Giurgiu ce deține o casă considerată monument istoric sau aflată într-o zonă protejată, interesat în primul rând de calitatea locuirii sale și a familiei sale și în al doilea rând de valorificarea patrimoniului în ideea dezvoltării comunității din care face parte.
Prin conținut și prin structură, ghidul relevă modul în care trebuie abordată orice intervenție asupra construcției și oferă explicații pentru ințelegerea adecvată a noțiunii de locuire în zonă protejată.
Printre obiectivele ghidului se numără conştientizarea avantajelor celor care locuiesc într-o clădire monument sau într-o zonă protejată, dezvoltarea sentimentului de identitate comunitară și sensibilizarea cetățenilor față de patrimoniul construit, înțelegerea importanței abordării corecte, atât din punct de vedere legal, cât și tehnic a intervențiilor la clădirile din perimetrul zonei protejate.
Scopul final al acestui ghid constă în salvarea unor valori locale, creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții.

Ultima modificare: 19.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Sprijin din partea unui ONG din Germania pentru gestionarea cainilor fara stapan

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.